Teamleider Anita Hoffmann: ‘Dit werk past perfect bij mij.’

11 april 2023

Teamleider Anita Hoffmann: ‘Dit werk past perfect bij mij.’

11 april 2023

Teamleider Anita Hoffmann beweegt zich constant tussen twee werelden: die van de mensen, en die van regels en centen. ‘Dat maakt dit werk heel dynamisch, en dat past bij mij. Ik moet geprikkeld blijven, anders ga ik me vervelen. Dat is op mijn werk zo, en thuis is het niet anders.’ Vervelen hoeft ze zich bij Zuid – Holland-Zuid gelukkig nooit. ‘Nee, echt niet. Ik spreek elke dag andere mensen. Dan praat ik met het bestuur, daarna zit ik misschien met een ouder. Of met een van mijn teamleden.’ En alle gesprekken dienen dat ene doel: ervoor zorgen dat de cliënten de beste zorg krijgen.

5 x Anita Hoffmann

Werkt bij Boba vanaf 2018
Wat typeert Boba? Leerzaam, klantvriendelijk, flexibel
Wat typeert jou als Boba’er? Enthousiast, leergierig, outside-of-the-box-denker
Wat heb je geleerd bij Boba? ‘Boba heeft mij geleerd te vertrouwen op mezelf en mijn krachten te zien en te benutten.’
Waar mogen we je voor wakker maken? Lekker eten, vooral uit de Italiaanse keuken

Bekend met praktijk en beleid

Op dit moment stuurt Anita drie teams aan, met in totaal 33 mensen. Maar dertien jaar geleden startte ze haar loopbaan in de zorg als coach. ‘Ik begon op mijn 21e. Via het team Passend Onderwijs stroomde ik uiteindelijk door naar deze functie.’ Haar ervaring in verschillende functies helpt haar in haar werk als teamleider. ‘Ik ken de praktijkkant goed, dat is een groot voordeel. Want daardoor kan ik goed inschatten of dat wat het bestuur vraagt gemakkelijk ingewilligd kan worden. Andersom werkt dat net zo goed, als het gaat om wensen vanuit het team.’

Coaches laten coachen

Steeds moet Anita de balans bewaken. Enerzijds wil ze ervoor zorgen dat de teamconditie gezond blijft, en anderzijds moet ze in de gaten houden of de targets gehaald worden. Die hangen ook vaak samen met nieuwe beleidslijnen of criteria vanuit de gemeenten. ‘Dat is de uitdaging. Ik moet ervoor zorgen dat de coaches vooral kunnen coachen, en zich niet bezig hoeven te houden met randzaken. Maar natuurlijk merken ze de invloed van nieuwe regelgeving op hun werk. Aan mij de taak om ze daar goed in te ondersteunen.’

"Ik wil er vooral voor zorgen dat de coaches kunnen coachen, en zich niet hoeven bezig te houden met randzaken"

Doelgroep blijft verrassen

Over haar keuze om met mensen met autisme te werken is ze helder: ‘Na al die jaren verbazen onze cliënten me nog steeds. Door hun unieke denkwijze, hun wereldbeeld. En hun zelfspot. Oh man, wat kunnen ze soms droog en grappig zijn.’ De rechtlijnigheid van veel cliënten kan ze ook waarderen. ‘Wij als neurotypische mensen doen vaak zo moeilijk, zo omslachtig. Dan zeggen we wel dat we doen wat we zeggen, maar meestal houden we ons daar helemaal niet aan. Mensen met autisme doen dat wel. Door onze cliënten leer je heel concreet communiceren. En daar hou ik wel van.’