Teamleider Lieke van Dalen kijkt naar ieders veerkracht

27 maart 2023

Teamleider Lieke van Dalen kijkt naar ieders veerkracht

27 maart 2023

Samen met collega-teamleider Anita Hoffmann stuurt Lieke van Dalen de verschillende teams aan in de regio Zuid Holland – Zuid. Veel, vaak en snel schakelen hoort bij haar werk. Weten waar je prioriteit aan geeft ook. Maar de puzzel die dat oplevert vormt juist een leuke uitdaging, vindt ze. ‘Vanuit mijn ervaring als stress- en burn-out coach probeer ik extra te letten op de veerkracht en de vitaliteit van de coaches. Zodat zij zich met alle aandacht kunnen inzetten voor onze cliënten.’

5 x Lieke van Dalen

Werkt bij Boba vanaf 2019
Wat typeert Boba? Sociaal, dynamisch, en ontwikkeling - van zowel cliënten als medewerkers - staat bovenaan
Wat typeert jou als Boba’er? Mensenmens, actief, benaderbaar
Wat heb je geleerd bij Boba? ‘Wie vertrouwen geeft ontvangt het ook terug.’
Waar mogen we je voor wakker maken? Een mooie natuurervaring!

Continu mee in de ontwikkeling

Sinds 2022 werkt Lieke nu als teamleider. ‘Dat had ik een paar jaar geleden niet kunnen denken! Maar deze stap past heel goed bij mij, en ook bij Boba. De organisatie ontwikkelt zich continu en geeft ruimte aan medewerkers om daarin mee te ontwikkelen. Dat geeft mij als teamleider enorm veel vertrouwen, dat ik weer doorgeef aan mijn team.’

 

Mensen met autisme in hun kracht zetten

Eerder rondde ze de opleiding tot Onderwijsassistent op het mbo af, met het idee om in het onderwijs te gaan werken. Maar tijdens haar studie merkte ze dat het vooral leuk vond om een-op-een te werken met mensen die vastliepen. ‘Dus toen ben ik door gaan leren: Pedagogiek op het hbo. Daar leer je veel over werken met kinderen en gezinnen. Tijdens mijn studiejaren en stages heb ik altijd te maken gehad met mensen met autisme: van begin af aan vond ik het een hele interessante doelgroep. Uiteindelijk ben ik bij Boba terecht gekomen, waar ik als coach mensen in hun dagelijks leven kon helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Nog steeds denk ik graag mee met de coaches uit mijn team.’

'Al ben ik geen coach meer, ik denk nog altijd graag mee met mensen uit mijn team'

Vlaamse reuzen en winterkamperen

Waar haalt Lieke haar eigen veerkracht vandaan? ‘Mijn man en ik hebben twee grote konijnen, van die Vlaamse reuzen, waar ik gek op ben. Sowieso houd ik ontzettend van de natuur en van dieren. Als het even kan ga ik naar buiten, naar de Biesbosch. Daar kan ik lekker opladen. Ik heb ook een eigen supboard en spring graag op de fiets.’ Een beetje uitdaging schuwt ze niet als ze eropuit trekt. ‘Laatst ben ik wezen winterkamperen. Echt supergaaf vond ik dat. Superkoud, maar daar krijg ik dus echt energie van.’