Wet langdurige zorg

Woon je zelfstandig en heb je langdurige zorg nodig?

Bij Boba bieden we langdurige begeleiding in jouw vertrouwde omgeving. Samen met jou werken we aan het behalen van jouw doelen, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in de maatschappij. Onze begeleiding is altijd op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften.

Wet langdurige zorg

Woon je zelfstandig en heb je langdurige zorg nodig?

Bij Boba bieden we langdurige begeleiding in jouw vertrouwde omgeving. Samen met jou werken we aan het behalen van jouw doelen, zodat je zo zelfstandig mogelijk kunt functioneren in de maatschappij. Onze begeleiding is altijd op maat gemaakt voor jouw specifieke behoeften.

Maatwerk begeleiding voor volwassenen

In tegenstelling tot de focus van de Wmo ligt bij de Wlz meer nadruk op het voortdurend evalueren, stabiliseren en aanpassen van jouw doelstellingen. 

Binnen de Wlz is het gebruikelijk dat meerdere zorgaanbieders betrokken zijn, bijvoorbeeld voor persoonlijke verzorging en vervoer naar dagbesteding. Daarom is het essentieel om goede afstemming te behouden met alle betrokken zorgaanbieders.

Begeleiding is er om jou te helpen. We werken samen aan het versterken van de vaardigheden die je hebt geleerd, zodat ze echt deel gaan uitmaken van wie je bent. Of het nu gaat om het herhalen van bepaalde taken, het bijhouden van wat je al weet, of het aanleren van nieuwe manieren van handelen. Begeleiding staat altijd voor je klaar.

Het doel? Om te voorkomen dat de situatie erger wordt en om zelfredzaamheid te verbeteren, te handhaven of te compenseren. Deze ondersteuning kan verschillende vormen aannemen, variërend van het bieden van algemene ondersteuning tot het daadwerkelijk overnemen van activiteiten in je dagelijks leven.

Wat jou het beste helpt, dat is waar we voor gaan. Deze vorm van begeleiding kent geen tijdslimiet. We zijn er voor jou, zolang je ons nodig hebt.

 

Veelgestelde vragen

De meest voorkomende vragen rondom Boba hebben we voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Goede zorg doen we samen. Daarom werken we bij Boba volgens bepaalde huisregels. Het is belangrijk om die door te lezen voordat je kiest voor coaching of behandeling bij Boba. Je vindt ze hier. Een brief over de meest recente wijziging vind je hier.

Voor vragen over een vacature kunt u een email sturen naar: sollicitatie@boba.nl
Of  contact opnemen met onze recruiter Jolien Verhage, 06-572 75 655

Als professionele organisatie gaan we vertrouwelijk om met gevoelige informatie van en over onze cliënten, relaties en onze organisatie. Daarom willen we persoonsgegevens, dossiers en andere gevoelige informatie veilig communiceren. Dat is nodig omdat de ‘gewone’ e-mail kwetsbaar is.  

Boba gebruikt ZIVVER om veilig met u te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER zorgt ervoor dat vertrouwelijke informatie veilig en versleuteld bij u aankomt. U kunt dan ook zeker zijn dat alleen u als ontvanger deze informatie kunt lezen. Dit kunt u vergelijken met een digitale aangetekende brief. 

Lees hier verder voor meer informatie

Ben je niet (helemaal) tevreden,  laat het ons weten. Bij Boba streven we er naar om ons werk zo zorgvuldig mogelijk te doen, is hierin toch iets niet naar wens verlopen, dan willen we samen met jouw op zoek naar een oplossing. Op die manier kunnen we onze kwaliteit van zorg blijven verbeteren.  

Hoe bespreek je jouw onvrede, klacht met ons?  

Bespreek de situatie waar je ontevreden over bent en een klacht over wilt indienen met jouw coach of behandelaar. Biedt dit geen oplossing dan; 

Neem contact op met de teamleider en bespreek de situatie. Biedt dit geen oplossing dan; 

Mail de situatie naar klacht@boba.nl De regiomanager zal contact opnemen om de situatie te bespreken en samen te zoeken naar een oplossing. Download hier het klachtenreglement.

Als de stappen binnen Boba zijn doorlopen en de klacht is niet naar tevredenheid afgehandeld, dan is er altijd nog de mogelijkheid om de klacht te bespreken bij externe loketten. Zij zullen dan in overleg met beide partijen kijken naar een mogelijke oplossing.  

Welke externe loketten zijn er: 

Geschillencommissie GGZ

Clientondersteuning (via MEE) vul je gemeente in, kies en gebruik de zoekfunctie op de website van MEE voor clientondersteuning

Wil je vertrouwelijke gegevens delen met Boba? Via ons beveiligde portaal van Zivver kun je vertrouwelijke gegevens op een veilige manier versturen naar Boba.

Aanmelden voor langdurige zorg?

Wil je samen met een coach van Boba aan de slag voor meer zelfvertrouwen en zelfstandigheid? Meld je dan aan via ons online formulier. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.