Recruiter Jolien Verhage kijkt naar de persoon achter de professional

Recruiter Jolien Verhage kijkt naar de persoon achter de professional

Met een diploma Psychologie op zak startte Jolien Verhage bij Boba in de functie van coach. Daarna groeide ze door naar de rol van recruiter. In haar functie houdt ze zich natuurlijk bezig met de werving van nieuwe medewerkers, maar haar werk omvat nog veel meer. ‘In mijn werk moet ik veel praten, maar eigenlijk nog veel meer luisteren.’

5 x Jolien Verhage

Werkt bij Boba vanaf 2017
Wat typeert Boba? Jong en ondernemend, ze staan open voor nieuwe ideeën
Wat typeert jou als Boba’er? Sociaal, ondernemend, proactief
Wat heb je geleerd bij Boba? ‘Toen ik begon was ik vrij piep. Ik ben hier echt uitgegroeid tot zelfstandige professional. Ik durf me uit te spreken en heb me in de breedte kunnen ontwikkelen.’
Waar mogen we je voor wakker maken? Niet

Praktische taken, meedenken en ondersteunen

Als zelfverklaard ‘manusje van alles’ ziet Jolien hoe ze op meerdere sporen opereert: ‘Aan de ene kant wil je heel praktisch nieuw personeel werven. Maar daarnaast wil je de naamsbekendheid vergroten en de uitstraling van Boba als organisatie verstevigen. Dus daar hou ik rekening mee in het schrijven van vacatureteksten, of bijvoorbeeld wanneer ik op banenmarkten sta.’ Meedenken over meeloopdagen of stages die georganiseerd moeten worden vallen ook binnen haar takenpakket. ‘En verder ondersteun ik HRM door de gesprekken over arbeidsvoorwaarden op te pakken.

Doorvragen tijdens de eerste kennismaking

Bij de eerste kennismaking met een kandidaat is het belangrijk om door te vragen, vindt ze. ‘Ik ben altijd nieuwsgierig naar de persoon achter de professional. Wat beweegt je? Wat heb je nodig om door te groeien bij Boba? Want werken doe je maar een deel van de dag, je privéleven telt ook mee.’ Jolien wordt altijd blij van praktijkvoorbeelden binnen het werkveld. ‘Ja, wáár krijg je energie van? Daar ben ik benieuwd naar.’

"Werken doe je maar een deel van de dag, je privéleven telt ook mee."

Reizen, veel sporten en met vrienden afspreken

En wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten: waar krijgt zij háár energie van? ‘Oh, van heel veel. Ik ben gek op de natuur en op reizen. Nieuwe ervaringen opdoen, onbekende culturen ontdekken. Ik trok eind 2019 bijvoorbeeld zeven weken met een backpack door Australië, echt te gek. Ik hou ook van concerten bezoeken met vrienden, of we gaan naar festivals.’ En met haar achtergrond als topsporter in de ritmische gymnastiek verbaast het niet dat Jolien óók veel energie krijgt van sporten. ‘Ja! Lekker tennissen en padel spelen. In beide sporten speel ik mee met de competitie. Daarnaast beoefen ik yoga. Dat is juist niet competitief, dus dat houdt elkaar mooi in balans.’

Verhaal

Cliënten geven Boba gemiddeld een 8

Het Glazen Radiohuis vraagt aandacht voor Laaggeletterdheid

Starten als coach bij Boba doe je zó